Workshop Laboratorium Pieśni (PL) poprvé v ČR



Milí příznivci Vícehlasu,

ráda bych Vás upozornila na možnost zúčastnit se letos v září workshopu Laboratorium Pieśni, který se v ČR uskuteční vůbec poprvé. Zde je video pro Vaši představu.


FB Událost: https://www.facebook.com/events/

Laboratorium Pieśni (Song Laboratory) vede tradiční pěvecké workshopy a využívá k tomu metodu práce s hlasem, tělem a dechem. Tuto metodu vynalezla právě Alina Jurczyszyn a sama se inspirovala kurzy Centra pro divadelní přípravu Gradzienice a hudební prací Grotowského institutu nacházejícího se v polské Březince. Workshopy jsou příležitostí setkávat se a sdílet prostřednictvím písní, a vytvořit tak kreativní prostor hlavně pro ty, kdo mají přirozenou potřebu hlasově se projevovat a chtějí objevit, jaké dobrodružství se v jejich vlastním hlasu a tradičních písních může ještě skrývat:)

Workshop je zaměřený na:
skupinové cvičení hudby a tradiční zpěv (práce s tradičními písněmi, vokální polyfonie)hlasový projev a jeho zesílení (intonace, hlasový rozsah, dechová cvičení) objevování přirozené lidské muzikálnosti (muzikální vnímání světa) párové a skupinové aktivity (budování bdělé pozornosti, vzájemného respektu a zodpovědnosti za společnou práci, schopnost zařadit se do skupiny, vytváření kreativní energie, vzájemná spolupráce, objevování potenciálu každého účastníka workshopu)

:: Kdy:

Sobota 7.9. 2019: 10:00-13:00 & 15:00-17:00
Neděle 8. 9. 2019: 10:00-13:00 & 15:00-17:00

:: Kde:

MAITREA - Dům osobního rozvoje
Týnská ulička 1064/6
Praha - Staré město
110 00

:: Cena:

4200 CZK - při platbě do konce dubna 2019
4900 CZK - platba od 1. Května 2019

:: INFO & REZERVACE:

Monika & Marta
song.laboratory.prg@gmail.com

Jak se připravit:
Vezměte si pohodlné oblečení (budeme se hýbat) a vodu. Pracujeme bosé nebo v pohodlné domácí obuvi. Mějte na paměti nějakou tradiční píseň, kterou znáte od srdce (na jazyce nezáleží) - takovou, kterou můžete sdílet se skupinou.

Workshopy vedou samy zakladatelky Laboratorium Pieśni: Alina Jurczyszyn a Kamila Bigus.

Alina Jurczyszyn
Zpěvačka která pracuje již 10 let s tradičními písněmi mnoha kultur, vede workshopy, cestuje, sbírá písně přímo od jejich zdrojů. Absolvovala Akademii Praktyk Teatralnych Gardzienice a humanitní fakultu se specializací na divadelní studia na Univerzitě v Gdaňsku na poli výzkumu: Albánie, Srbsko, Makedonie, Polsko. Zakladatelka skupin: Laboratorium Piśni a Annatura. Herečka (Gardzienice, Off the Bicz Theatre), režisérka (Seasons, Empty Nights - Songs that come to an end), umělecká koordinátorka Laborator of the Song Academy and the Etnowiosnowisko Festival.

Kamila Bigus
Houstlistka, absolventka Státní hudební akademie Stanislawa Moniuszka v Gdaňsku. Orchestrální hudebnice, členka mnoha projektů: Tri-City: Annatura, Laboratorium Pieśni, Kropki, False Month. Aktuálně studentkou Akademie výtvarného umění v Gdaňsku. 


Komentáře