Pozvánka na workshop indických lidových zpěvů


Milí příznivci Vícehlasu,

zaujala mě nabídka workshopu indických lidových zpěvů s Lucií Páchovou, který proběhne příští čtvrtek na naší milé Zastávce.

Ukázky tvorby:
https://soundcloud.com/paliome
https://soundcloud.com/lucie-p-chov/bhairavi
https://soundcloud.com/lucie-p-chov
http://luciepachova.cz/zvuk.html

A zde je pozvání od lektorky:

Co si zpívají ženy kmene Dongria při sběru manga na svazích kopců Niyamgiri ve státě Urísa v Indii? Jakou písní oslavují svatbu, odchod dívky z domova, dobrou úrodu či boha plodnosti? A jaké melodie doprovází výrobu tradičních šál? Na workshopu se naučíme několik písní, které jsem odposlouchala mezi kmeny Dongria, Lanjia, Paroja a Bonda usídlených na východě Indie. Vysvětlíme si různé rytmy a vokální techniky, poslechneme si originální nahrávky v místních jazycích. Budeme zpívat v kruhu, improvizovat na jednoduché melodie a bedlivě se navzájem poslouchat. Workshop je otevřen všem bez jakéhokoliv omezení či předpokladů.

O lektorce: Lucie Páchová je skladatelka, zpěvačka a improvizátorka. Ve svém doktorandském studiu skladby na JAMU se zabývá živě řízenou improvizací. V kompozicích pro různá uskupení se inspiruje hlavně lidovou hudbou a terénními nahrávkami z celého světa. Několik měsíců strávila studiem hudby a nahráváním a v Indii a v Africe. Vedla vokálně-pohybově a improvizační workshopy pro různorodé skupiny účastníků. Zajímá ji propojení hlasu, těla, rytmu a improvizace.


Datum a čas: Čtvrtek 5. prosince 2019 v 19:30 až 21:30
NUTNÁ REGISTRACE PŘEDEM: simicova.h@seznam.cz, 777 793 735
Vstupné 250 Kč (vstupenky k zakoupení přes GoOut)

Komentáře