Ohlédnutí za rokem 2019 a pozvánka na leden



Milí příznivci VÍCEHLASU!

Díky  Vám všem, kdo jste si v uplynulém roce přicházeli zazpívat, neboť bez Vás by VÍCEHLAS neexistoval. 
 
VÍCEHLAS jsem si vlastně vymyslela pro sebe, protože něco takového mi zkrátka chybělo - možnost zazpívat si ve vícehlase jen tak pro radost - v čase a prostoru vyhrazeném jen zpěvu (nikoliv u táboráku či v hospodě), zpívat zajímavé vícehlasé skladby a především lidové písně z různých koutů světa, zkoušet hudbu společně tvořit na místě a improvizovat a hlavně zažívat ničím nerušenou rozkoš z momentů, kdy se hlasy propojí v harmonii.

Mám velkou radost, že můj koncept jakési nehodnotící a k ničemu nezavazující "zpívárny" oslovuje čím dál víc lidí a propojuje lidi z nejrůznějších prostředí, ze všech generací, amatéry s profíky atd., a moc Vám děkuji za krásnou zpětnou vazbu, kterou od mnohých z Vás dostávám.

Připomenout si uplynulý rok můžete kdykoliv na YouTube kanálu VÍCEHLASU: https://www.youtube.com/channel/VICEHLAS

VÍCEHLAS pokračuje!

Termíny na Zastávce máme rezervované do konce roku 2020 (https://www.vicehlas.cz/p/kalendar-akci.html) a já Vás už teď zvu na lednový VÍCEHLAS na Zastávce, na který se moc těším -  na moji prosbu jej povede pravidelná účastnice VÍCEHLASU, skvělá zpěvačka s velkou láskou k českému a moravskému folkloru (a dudačka) Tereza Macková:

VÍCEHLAS s Terezou Mackovou aneb Česká lidová, nejen v Dur (10. 1. 2020)

"Když se řekne lidová píseň, mnohým se vybaví pár prostých písniček ze školky - jiní zas vzpomenou na ty "pěkné moravské". Pojďme se rozhlédnout kolem sebe v místě, kde právě žijeme a spojit se písněmi těch, co tu žili před námi, vyrůstajícími z našeho blízkého i vzdálenějšího okolí. Vyzkoušíme měkké pohupování a možná i chodské kolečko. 

Zazpíváme si například:

Pásla husičky, pásla (2 hlasy, na rozezpívání jednoduchá, pohup 3/4 takt)
Roste stromek dubový (3 hlasy, milostná mollová na rozchodnou, 4/4 takt)
Támhle je lůka široká ve dvojhlase


Moc krásné a zajímavé jsou písně na mateníky, kde se střídá 3/4 a 2/4 takt. To by taky stálo za pokus. Možná jenom na vokál, nebo brumendo. Mě samotnou mateníky někdy matou :-) ale to je právě sranda."


CENA A PLATBA:
Cena za jednorázovou účast: 250,- Kč za osobu / program o délce 3 hod. (platba předem na účet nebo v hotovosti na místě)

PŘIHLÁŠKA: https://docs.google.com/forms/vicehlas-leden-s-terezou

Terezu, chřestící na tamburinu, můžete slyšet v nahrávce písně Koupala se Lída Lidunka (kterou mě - mimochodem - naučila právě Tereza) a zpívá též zvolání v písni Štoj pa moru v další nahrávce z letošního září.



Přeju Vám hezké vánoční svátky a požehnaný příští rok, naplněný radostí - nejen ze zpěvu...

Naďa Hošťálková

Komentáře