Pozvánka do FB skupiny Miluju lidovky

Milí příznivci VÍCEHLASU!

Když jsem vloni musela zrušit březnový VÍCEHLAS z důvodů vládních opatření proti šíření koronaviru, nikdy by mě nenapadlo, že ani po roce situace nebude lepší, ba naopak, že zpívání se dostane na seznam epidemiologicky nepřijatelně rizikových činností.
Sama si zpívám každý den, protože bez zpěvu vůbec nemůžu existovat, ale celou dobu jsem přemýšlela, jak dál s VÍCEHLASEM, který je už z podstaty - zakódované i v názvu - postaven na sdíleném zážitku ze společného zpěvu a tvoření hudby.
Tento víkend mě napadlo řešení - když se nemůžeme scházet a společně si zpívat, pojďme zkusit sdílet svoji lásku ke zpěvu virtuálně. 
 
Protože VÍCEHLAS je postaven na zpěvu lidových písní, založila jsem veřejnou FB skupinu Miluju lidovky, do které Vás srdečně zvu!
https://www.facebook.com/groups/milujulidovky

Skupina je určená ke sdílení Vašich videí s nahrávkami lidových písní, které máte rádi, a Vašich folklórních objevů z různých kulturních okruhů. Můžete vkládat i odkazy na videa z YouTube a různé související tipy z oblasti lidové hudby (tradice, kapely, osobnosti, festivaly, literatura atd.).
 
Že něco takového jako virtuální sdílení zpěvu může fungovat jsem se přesvědčila na On-line kongresu Svobodný zpěv, který v únoru pořádala čtveřice nadšených muzikantek a zpěvaček, obdivuhodných žen (Kateřina Eva Lanči, Kateřina Jagla, Jana Knížková, Tereza Rajnincová Pomajslová). Kongres prostřednictvím videí nabídl rozhovory a přednášky zajímavý osobností, zpěvaček, zpěváků, hlasových terapeutů a inspirativních umělců, kteří se rozhodli podělit o svoje know-how a podpořit tak svobodný zpěv v každém z nás.
Akce vzedmula díky fantastickému drajvu organizátorek ohromnou vlnu pozitivní energie, radosti a sounáležitosti, a to mimo jiné právě prostřednictvím sdílení home videí účastníků kongresu, kde šli se svojí kůží na trh a reagovali na různé pěvecké výzvy atp.
Nevěřila bych, že virtuální sdílení prostřednictvím videí na FB může fungovat, ale opravdu to tak je, že třeba v late night home kitchen videu natočeném, když už děti konečně odpadly, je něco hluboce důvěrného - je to jako pozvání do té kuchyně, k té písni...
Právě tato videa a diskuse o zpěvu, umění, svobodě a odvaze v projevu i v životě etc., které se kolem nich na kongresovém FB rozjížděly, mě do kongresu vtáhly a zažila jsem několik fakt silných okamžiků, kdy jsem si uvědomila, co konkrétně sama v hudbě hledám, co předávám, svoji jedinečnost. 
 
Opět jsem si uvědomila, jak je zpěv úžasně komplexní cesta rozvoje osobnosti.
 
Budu ráda, když se přidáte do skupiny Miluju lidovky
https://www.facebook.com/groups/milujulidovky/
a budete s námi sdílet písně, které rádi zpíváte. 
 
Těším se a přeju Vám všem pevné zdraví a světlou mysl.
 
Naďa ❤

Komentáře